De flyttet fra enebolig og stor hage før jul. Nå stortrives samboerparet Karl Gammelsrød og Mette Kristiansen i splitter ny leilighet i Rygge Atrium på Halmstad.

Er du kjent på Halmstad, husker du sikkert hvor Rygge Auto hadde sine lokaler. De gamle bygningene er for lengst jevnet med jorden, og «opp av asken» reiser Rygge Atrium seg. Prosjektet består av seks bygningskropper, hvorav fem er ferdigstilt og den sjette fullføres i løpet av kort tid. Totalt vil Rygge Atrium bestå av 113 leiligheter i ulik størrelse.
Begrepet atrium stammer fra antikken og var i utgangspunktet et sentralt rom eller en gård i et romersk privathus. Ideen er videreført på Halmstad, der bygningene i Rygge Atrium omkranser en stor, åpen rektangulær plass – en grønn perle beregnet på lek og rekreasjon for beboerne.
– Halvparten av atriet er ferdig, mens noe arbeid gjenstår på den andre halvdelen, opplyser Karl Gammelsrød og Mette Kristiansen.
Godt alternativ
De har latt livet ta samme retning som mange andre i aldersgruppen 50+: Man selger eneboligen og flytter i leilighet.
– Vi bodde i et hus med stor hage i Pålebingen. I og med at jeg ikke er helt i form, ble det mer «pes» enn hygge å holde eiendommen ved like, og da ble Rygge Atrium et fristende alternativ, sier Gammelsrød.
Og nå bor altså han og samboer Mette i en lys, lettstelt og praktisk leilighet midt på Halmstad. De flyttet inn 8. desember i fjor og har dermed rukket å «bo seg inn».
– Ja, vi trives utmerket. Leiligheten er på 95
kvadratmeter og er blant de største i Rygge Atrium. Her har vi stort kjøkken og stue i åpen løsning, tre soverom, stort bad, bod og et ekstra toalett – kort sagt alt vi kan ønske oss, sier Mette Kristiansen.
Godt isolert
Leiligheten deres vender ut mot Ryggeveien og burde være eksponert for trafikkstøy. Men nei:
– Vi har trippelisolerte vinduer og er på ingen måte sjenert av trafikken. I Pålebingen hadde vi både sus fra E6 og støy fra flyplassen, så dette er en klar forbedring, sier samboerparet., som valgte denne plasseringen fordi de synes det er trivelig å følge med på det som skjer utenfor.
– Og vi bor jo sentralt på Halmstad, som er i ferd med å bli en skikkelig «by i bygda». Her er matvarebutikker og apotek i umiddelbar nærhet. Bussforbindelsene er relativt gode, og det er kort vei til jernbanen, legger de til.
Leiligheten som Gammelsrød og Kristiansen har kjøpt, kom på 3,5 millioner kroner – med egen garasje. De har kostet på 200.000 kroner i forhold til standardinnredningen, og husleien er på høyst overkommelige 2300 kroner.

Dette er en artikkel/annonse fra Citysyd Avisa.